Környezetvédelmi tervezés

Környezetvédelmi tervezés szolgáltatásunkkal levesszük az Önök válláról a terhet a telephelyeik üzemeltetéséhez kapcsolódó tervezési munkák elvégzésével, legyen szó víz- és talajvédelmi, zaj- és rezgésvédelmi, vagy szennyvízkezelési dokumentációk elkészítéséről. Továbbá igény szerint közreműködünk telephelyeinek üzemeltetéséhez kapcsolódó kárelhárítási, havária vagy önellenőrzési terveknek az elkészítésében. Szolgáltatásaink igénybevétele során, Önöknél csak a ténylegesen elvégzett feladatok után jelentkezik költség.

Környezetvédelmi tervezés

Környezetvédelmi tervezés

Miért szükséges a környezetvédelmi terv elkészítése?

A környezetvédelmi tervezés minden olyan engedélyezendő tevékenységnél, telephely létesítésénél szükséges, amely a környezetre káros hatással lehet. A kötelezően benyújtott engedélykérelmi dokumentációk mellett a környezetvédelmi terv elkészítése is fontos.

Mit tartalmaz a környezetvédelmi terv?

A környezetvédelmi tervnek tartalmaznia kell a beruházásnak, az engedélyezendő létesítménynek és annak tevékenységének a környezetre várhatóan gyakorolt hatásait (pl. hulladékgazdálkodás, levegőtisztaság-védelem, zaj- és rezgésvédelem, víz- és talajvédelem, védett természeti értékek, …stb.).

Milyen gyorsan készíthető el a környezetvédelmi terv?

Maga a környezetvédelmi terv gyorsan elkészíthető, amennyiben rendelkezésre állnak a tervezett beruházás építési és üzemeltetési tervei. Egy ilyen tervet azonban, csak környezetvédelmi végzettségű, szakértői jogosultsággal rendelkező szakemberek készíthetnek. Ha nem ismer ilyet, mi nálunk jó helyen jár…

Mi rendelkezünk a megfelelő képesítésekkel és azzal a tapasztalattal, amely szükséges a környezetvédelmi terv elkészítéséhez. Tudjuk, mik azok a sarkalatos pontok, amely miatt akár hónapokat is elhúzódhat az engedélyezési eljárás, vagy rosszabb esetben meg is hiúsulhat. Így nem kell tartania attól, hogy plusz költségek merülnek fel, mi biztosan megoldjuk problémáit.

Környezetvédelmi tervezés komplex módon. Ha az alábbiakban felsorolt területeken megoldandó problémája van, örömmel állunk rendelkezésére:

 • Környezeti kárelhárítási tervek kidolgozása
 • Havária terv készítése
 • Kármentesítéssel összefüggő tervek készítése
 • Építési- és létesítési engedélyezési dokumentációk környezetvédelmi tervfejezeteinek készítése
 • Új technológiák tervezésének környezetszemléletű támogatása
 • Önellenőrzési terv készítése
 • Tényfeltárási záró dokumentáció, műszaki beavatkozási terv készítése
 • Komplett környezeti kármentesítés tervezése, kivitelezése (talajvíztisztítás, talajcsere)
 • Monitoring rendszerek tervezése, kiépítése
 • Vízminőség-kárelhárítási üzemi terv készítése
 • Szennyvízkezelési önellenőrzési terv készítése

A környezetvédelmi terv készítése kapcsán felmerült kérdéseivel kapcsolatban KERESSE SZAKÉRTŐNKET.